Schakers.info wint NK Bedrijvenschaak 2015

Op zaterdag 3 oktober or­ga­ni­seer­de het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) het Nederlands kampioenschap Bedrijvenschaak. Er werd gespeeld in de Haagse Hogeschool, een schitterende speellocatie met een mooie lichtval.

Hans van der Vlist (Secretaris Generaal OCW) opende het toernooi en benadrukte ook de link tussen schaken en onderwijs. Ook merkte hij terecht op dat er maar weinig dames meededen aan het schaaktoernooi. Na de eerste zet te hebben uitgevoerd bij het OCW team ging het toernooi echt van start.

Er deden inclusief alle reserves ruim 300 schakers ver­deeld over 70 teams mee. Het toernooi van 7 ronden Zwitsers verliep erg soepel en in een prettige sfeer. Het viertal van Schakers.info (John van der Wiel, Jesper de Groote, Robert Klomp en Erika Sziva) won het kampioenschap met 13 matchpunten en 21 bordpunten. In de laatste ronde ging het nog bijna mis tegen PostNL, maar deze wedstrijd werd toch nipt gewonnen. De Sociale Verzekeringsbank eindigde als tweede, de Belastingdienst werd derde. Na de laatste partij startte de borrel en werd er eerst nog een korte presentatie van Chessity verzorgd door Janton van Apeldoorn. Toen de wedstrijdleiding al het rekenwerk had gedaan, kon de prijsuitreiking beginnen. Deze werd verzorgd door Lex de Lange (directeur Bestuursondersteuning en Advies , OCW). Hij gaf eerst het woord aan Mark van der Werf die de kampioenstrofee en de medailles voor de eerste drie teams uitreikte. Daarna bood Erika Sziva (De Beste Zet) alle nog aanwezige dames een boek aan. Lex reikte zelf stropdassen en manchetknopen uit aan enkele individuele topscoorders en aan de spelers van het laatst geëindigde team. Aangezien dit team niet meer compleet aanwezig was, werd het een soort combinatie met de spelers van het op een na laatste team.

Tot slot een dankwoord aan de wedstrijdleiders John Pouwels, Thomas van Beekum, Jan van den Ende en Geurt Jan van der Meiden, aan Joey Wolters en Ramona Thoen (Haagse Hogeschool) en de fotografen Sir Francis en Adrey Caljé. En last but not least ook dank aan Eric Alvares en André Wagner die als webmasters van Schaakcombinatie HTV deze toernooiwebsite voor OCW hebben mogelijk gemaakt.

Namens OCW,

Paul van der Werve en Ben Spierings

 

Foto’s van het toernooi zijn/komen te vinden op:

http://www.sir-francis.eu/galleries/Schaken2015/20151003%20NK%20Bedrijvenschaak%20OCW/index.html

http://adreycalje.nl/?p=156